donderdag, 15 april 2021 09:32

LENTE NIEUWSFLITS 2021

Het prille nieuwe jaar dondert inmiddels in volle vaart door de lente – die nog wat aanvoelt aan een winterprik - en velen van ons kregen reeds een eerste COVID-19 prik in de hoop om zo op weg te zijn naar een zomer van (meer) vrijheid in misschien wel een aanzet om de Coronacrisis achter ons te laten. Aan het begin van deze nieuwsbrief wil ik graag nog even terugblikken op het gratis VHYP Nieuwjaarsevent waarop we dit jaar een recordaantal aanwezigen konden optekenen.

woensdag, 10 maart 2021 14:13

Helpt dat echt, hypnose?

Een artikel van Libelle waaraan VHYP meewerkte. Vijf Libelle lezeressen vertellen over hun ervaring met hypnose. Klik op onderstaande knop om het artikel te openen.

vrijdag, 18 december 2020 14:27

VHYP EINDEJAARSFLITS 2020

Het is een turbulent jaar geweest en we gaan inmiddels, vol onzekerheid over het al of niet volgen van een 3de COVID-piek, de laatste twee weken in. Het is voor ons als VHYP-bestuur een grote uitdaging geweest om continuïteit te verzekeren in onze opleidingen en na enkele inleidende webinars in de zomermaanden ook de basisopleiding, de schakelmodule en de voortgezette modules online te laten doorgaan.

woensdag, 05 augustus 2020 12:28

VHYP Nieuwsflits OOGST 2020

Sedert de vorige VHYP Nieuwflits Zomer 2020 zitten we inmiddels al in de 2de COVID19 golf. Ik denk dat niemand van ons die had verwacht. We waren er niet echt op voorbereid om ook de zomer aan ons te zien voorbijgaan, zonder deelname aan een onbezorgde vakantie, BBQ of terrasje in de zon. We hebben niet eens de tijd gehad om te herstellen van de 1ste golf en ons erover te bezinnen of onze wereld nu echt veranderd is.

donderdag, 16 juli 2020 11:13

VHYP Nieuwsflits Zomer 2020

De voorbije maanden hebben we als gevolg van de COVID19-crisis een ander leven leren kennen. Vergaderingen, lessen, therapiesessies, supervisies en zelfs het contact met familieleden liep allemaal online, zoals dat dan noemt. Online verbonden, maar fysiek op afstand. Het wordt steeds duidelijker dat mensen ook ziek worden van een gebrek aan fysiek contact, te weinig omhelzingen en knuffels, geen zoenen meer en te weinig fysieke verbinding.

donderdag, 23 april 2020 13:39

VHYP Nieuwsflits Voorjaar 2020

In volle Coronacrisis doen we als VHYP-bestuur ons uiterste best om de vinger aan de pols van onze vereniging te houden én tegelijkertijd dienstbaar te zijn naar de groep zorgverleners die dagelijks in de vuurlinie staan om getroffenen van het Coronavirus bij te staan. Sommige bestuursleden werkten reden enkele initiatieven uit om online tools te ontwikkelen die kunnen helpen bij de acute opvang van zorgverleners in ziekenhuizen en woonzorgcentra, webinars voor opleiding en supervisie, hypnose scripts en zelfs online meditatie.

dinsdag, 21 april 2020 16:38

Waardig afscheid nemen van op afstand

In deze handreiking trachten we mogelijkheden aan te bieden die de verbinding op een andere manier kunnen ondersteunen, al zal het altijd anders zijn.

Wanneer iemand uit het gezin of in de naaste omgeving op dit moment overlijdt, zijn de mogelijkheden nogal ingeperkt door de voorschriften van FOD Volksgezondheid. Daarbij is er een verschil of iemand overlijdt door het coronavirus of door andere oorzaken. In onze publicaties adviseren we kinderen zo goed mogelijk te in- formeren en te betrekken. Daar verandert de huidige situatie niets aan. Wel verandert er iets aan het advies om hen zo veel mogelijk aanwezig te laten zijn bij de gebeurtenissen en een rol te geven bij het daadwerkelijke afscheid. Deze mogelijkheden zijn minder geworden. Maar minder wil niet zeggen onmogelijk.

De gebeurtenissen van de laatste dagen hebben de problematiek van collectief gedrag terug in ons naar boven gebracht en duidelijk aangetoond dat het gedrag van velen niet terug te brengen is naar de som van de individuele reacties en gedragingen. Er is iets meer fundamenteel en schijnbaar onbegrijpelijk bij het ontstaan van en de besmettelijkheid van een collectieve hysterie, want hoe kan je anders nuchter verklaren dat zo plots en massaal een stormloop op voedingswinkels ontstond? Terwijl toiletpapier ineens een goudwaarde leek te hebben en er niet eens sprake was van schaarste. Dit soort fenomenen wil ik in deze bijdrage analyseren en tips geven om je beheersing te behouden.

dinsdag, 21 april 2020 16:11

Moet ik bang zijn van het corona virus?

Gids voor ouders en leerkrachten

Tips voor omgaan met werkstress

News from ISH international society of hypnosis

Coronavirus (covid-19): Hypnosis resources for people and colleagues in difficult times.

In het Nederlands kan je 2 audio-opnames vinden voor je patiënten:
Eerste hulp bij hospitalisatie - 2 audio-opnames voor gehospitaliseerde patiënten

  • stressreductie bij patiënten
  • begeleiding van patiënten met covid 19

De audio-opnames voor patiënten zijn te luisteren via deze link

Save the date and register and benefit from an early bird registration fee!
15th ESH Congress 26-29 August Basel Switzerland

“Building Bridges and Travelling Crossroads”
https://www.esh2020.ch/frontend/index.php?folder_id=1289

dinsdag, 01 oktober 2019 09:28

VHYP Nieuwsflits Najaar 2019

Bridging past, present and future….

East and West…

It’s my pleasure to introduce you to the world of hypnosis outside Flanders and give you some ideas about what happens in the world and to invite you to attend European and International hypnosis activities!

'Het vergeten meisje' is de nieuwste thriller van de Truiense misdaadauteur Toni Coppers, waarbij hypnose een belangrijk onderdeel van het verhaal is. Voor zijn nieuwste boek is hij gaan praten met traumatherapeut Erik de Soir.
Bekijk hier de video waarin Toni vertelt over 'Het vergeten meisje' en de rol die Erik de Soir heeft gespeeld bij de realisatie van het boek. Ook de VHYP wordt genoemd in het interview.

Taking Hypnosis to the Next Level216 pages. Kindle Edition. Perfect Paperback. Yapko Publications. P.O. Box 487. Fallbrook, CA 92088-0487

Review Dr Nicole Ruysschaert MD

zondag, 11 november 2018 22:29

Verslag opleidingen

2017 en 2018 HCiMS

September 2017 startte een groep van 30 ziekenhuismedewerkers ( artsen , verpleegkundigen, psychologen, kinesisten, en anderen) de opleiding HCiMS (Hypnotische Communicatie in Medische Settings). Integratie van het hypnotisch taalgebruik tijdens de opleiding en in de dagelijkse praktijk wordt enthousiast onthaald.

Hypnose komt met de regelmaat van de klok in de belangstelling en boezemt de doorsnee mens angst in op basis van onbekendheid met het fenomeen. Bepaalde gedocumenteerde
casussen van misbruik door of onder hypnose zijn een dankbaar onderwerp voor sensatiebeluste media en geven een ongenuanceerd beeld over hypnose.

zaterdag, 20 oktober 2018 17:02

Werkgroep Hoge Gezondheidsraad - Advies 9491

Het gebruik van medische en klinische hypnose door (tand)artsen, psychologen/psychiaters, psychotherapeuten en verpleegkundigen

Op 18 juni 2018 vond de eerste vergadering plaats van de werkgroep 'Het gebruik van medische en klinische hypnose door (tand)artsen, psychologen/psychiaters, psychotherapeuten en verpleegkundigen' die werd opgericht in de schoot van de Hoge Gezondheidsraad. Deze werkgroep is opnieuw samengekomen op 17 september 2018. De volgende vergadering is voorzien op 26 november 2018. De looptijd van deze werkgroep is in principe één jaar (met een maximum van acht vergaderingen).

Pagina 1 van 2
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media