1. Lessen en workshops

Vijf dagen, verspreid over 3 maanden, van 9:30-17:00u lessen en workshops te Kortenberg. De basisopleiding voor studenten kan een ander rooster en een andere locatie hebben.

In het voorjaar van 2022 organiseert de VHYP opnieuw een opleiding over het gebruik van ‘Hypnotische Communicatie in Medische Settings’. In de voorbije jaren werden 255 cursisten door ons opgeleid in deze methode.

De supervisie volgt u bij de VHYP-supervisoren, zie onderstaand overzicht.

· Hiervan volgt u 25 uur voor de curricula:
  - Hypnose bij medische behandelingen      
  - Hypnose bij psychotherapie

· 1 uur = 1 CP onafhankelijk van het aantal deelnemers; max. 5 deelnemers

· Kosten individueel: 80 € per uur

· Kosten groep: 40 € per persoon per uur

De casus betreft een hypnotherapeutische behandeling. De casusbeschrijving dient een transparant en coherent beeld te geven van de gedachtengang van de therapeut, de therapeutische relatie en de reflectie/zelfevaluatie nadien. De casus hoeft niet per se een behandeling te betreffen die het vooropgestelde resultaat bereikte. Voor de eisen aan de inhoud van de paper klikt u hier. De lengte van de paper is minimaal 8 en maximaal 10 pagina’s van A4-formaat, getypt met regelafstand 1. De paper wordt beoordeeld door de VHYP-opleidings- en erkenningscommissie. Er worden eventueel bijkomende opmerkingen en vragen gesteld.

Vanaf 2016 definieert de VHYP drie curricula

De oorspronkelijke afspraken blijven gelden voor wie vóór 2016 startte.
Voor de cursisten die hun VHYP-opleiding startten met een eerder geformuleerd curriculum, blijven de daarbij behorende afspraken gelden. Dus met de basisopleiding (40 CP’s), de 16 vervolgmodules (96 CP’s), de 25 uur supervisie (25 CP’s) en de paper (15 CP’s), wat een totaal van 176 CP’s oplevert, zal je dan zijn Erkend hypnosedeskundige.

Lesgever:nicole ruysschaert flyer

Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige in psychotherapie en medische setting, EMDR practitioner en CBT therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland.

Data

Binnenkort bekend

Locatie: Online

Doelgroep basisvoorwaarden:

Master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde, master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie artsen, tandartsen, master (licentiaat) in de psychologie. Met psychotherapie-opleiding: master sociaal werk, bachelor in de toegepaste psychologie, bachelor maatschappelijk werk, sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen. 2) Relevant klinisch werk doen.

Specifieke doelgroep

Cursisten van de opleidingen HCiMS, Hypnose bij pijncontrole, Hypnose bij pijncontrole in abortuskliniek
Korzybski 4-jarige opleiding psychotherapie met 8 dagen Ericksoniaanse Hypnose (vanaf 2017).

Deelnameprijs:

€200,00 inclusief koffiepauzes.

Doelstelling:

1. Kennis maken en oefenen met hypnose inductie- en verdiepingsmethoden, en geven van suggesties
2. Verrijkende persoonlijke ervaring.
3. Toelating tot verdere deelname aan de VHYP-vervolgmodules

schakelmoduleInhoud:

Deel 1: Hypnose algemeen: Algemene informatie over hypnose, neurowetenschappen en research hypnose toestand, hypnotiseerbaarheid, testen, hypnotische fenomenen, indicaties.
Deel 2: Inductie en verdiepingsmethoden. Hypnose-voorbereiding – motivatie, stappen, indirecte of spontane inductie (herbeleven eerdere trance), kenmerken van hypnose toestand: hoe merk je of iemand in hypnose is?, hypnotische fenomenen, indicaties en contra-indicaties.
Deel 3: Hypnotische suggesties.
Deel 4: Interactie in hypnose/ zelfhypnose: verbaal, non-verbaal:, ego-versterking 

 

Methode:

Literatuur, slides, scripts, live demo, DVD, praktijkoefeningen, intervisie, toets op het einde van de opleiding.

Accreditering:

Accreditering voor artsen is aangevraagd. VHYP-creditpoints: 6 CP’s per dag.

© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media