1. Lessen en workshops

Vijf dagen, verspreid over 3 maanden, van 9:30-17:00u lessen en workshops te Kortenberg. De basisopleiding voor studenten kan een ander rooster en een andere locatie hebben.

De supervisie volgt u bij de VHYP-supervisoren, zie onderstaand overzicht.

· Hiervan volgt u 25 uur voor de curricula:
  - Hypnose bij medische behandelingen      
  - Hypnose bij psychotherapie

· 1 uur = 1 CP onafhankelijk van het aantal deelnemers; max. 5 deelnemers

· Kosten individueel: 70 € per uur

· Kosten groep: 35 € per persoon per uur

De casus betreft een hypnotherapeutische behandeling. De casusbeschrijving dient een transparant en coherent beeld te geven van de gedachtengang van de therapeut, de therapeutische relatie en de reflectie/zelfevaluatie nadien. De casus hoeft niet per se een behandeling te betreffen die het vooropgestelde resultaat bereikte. Voor de eisen aan de inhoud van de paper klikt u hier. De lengte van de paper is minimaal 6 en maximaal 10 pagina’s van A4-formaat, getypt met regelafstand 1. De paper wordt beoordeeld door de VHYP-opleidings- en erkenningscommissie. Er worden eventueel bijkomende opmerkingen en vragen gesteld.

Vanaf 2016 definieert de VHYP drie curricula

De oorspronkelijke afspraken blijven gelden voor wie vóór 2016 startte.
Voor de cursisten die hun VHYP-opleiding startten met een eerder geformuleerd curriculum, blijven de daarbij behorende afspraken gelden. Dus met de basisopleiding (40 CP’s), de 16 vervolgmodules (96 CP’s), de 25 uur supervisie (25 CP’s) en de paper (15 CP’s), wat een totaal van 176 CP’s oplevert, zal je dan zijn Erkend hypnosetherapeut.

Lesgever:nicole ruysschaert flyer

Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige in psychotherapie en medische setting, EMDR practitioner en CBT therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland.

Data 2019:

25/1, 22/2. Tijd: 9:30-17:00. Plus: Eén tussentijdse zelf te plannen intervisie à 2 uur.

Locatie:

Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

Doelgroep:

Verpleegkundige, (tand)arts, kinesist, psycholoog, vroedkundige, maatschappelijk werker
Cursisten van de opleidingen HCiMS, Hypnose bij pijncontrole, Hypnose bij pijncontrole in abortuskliniek
Korzybski 4-jarige opleiding met 8 dagen Ericksoniaanse Hypnose (vanaf 2017).

Deelnameprijs:

€200.00 inclusief koffiepauzes. Voor UZA-werknemers: €160,00

Doelstelling:

1. Kennis maken en oefenen met hypnose inductie- en verdiepingsmethoden, en geven van suggesties  2. Verrijkende persoonlijke ervaring. 3. Toelating tot verdere deelname aan de VHYP-vervolgmodules

schakelmoduleInhoud:

Deel 1: Hypnose algemeen: Algemene informatie over hypnose, neurowetenschappen en research hypnosetoestand, hypnotiseerbaarheid, testen, hypnotische fenomenen, indicaties. Deel 2: Inductie en verdiepingsmethoden: Hypnose-voorbereiding, motivatie, stappen, indirecte of spontane inductie (herbeleven eerdere trance), kenmerken van hypnosetoestand: hoe merk je of iemand in hypnose is?, hypnotische fenomenen, indicaties en contraindicaties. Deel 3: Hypnotische suggesties. Deel 4: Interactie in hypnose/ zelfhypnose: verbaal, non-verbaal, ego-versterking Deel 5: Geschiedenis van hypnose – van toen tot nu

Methode:

Literatuur, slides, scripts, live demo, DVD, praktijkoefeningen, intervisie, toets

Accreditering:

Accreditering voor artsen wordt aangevraagd. VHYP-creditpoints: 6 CP’s

Inschrijving en verdere info:  

Via www.vhyp.be > opleidingen. UZA-werknemers geven bij hun betaling via de VHYP-website de code coupon40 in.

pdfKlik hier om de cursusinfo als pdf te downloaden.

In het kader van voortgezette opleiding en bijscholing, zal de ESH in de toekomst een bijscholingscyclus voorzien voor het behoud van het Europees Hypnose Certificaat.  Vhyp zal zeer waarschijnlijk deze regeling overnemen.  Op dat ogenblik tellen credit points mee voor het behoud van de erkenning als hypnose-deskundige bij Vhyp en ESH.

© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media