Hypnotische Communicatie in Medische Settings

In het najaar van 2019 organiseert de VHYP opnieuw een opleiding over het gebruik van hypnotische communicatie in een medische settings. In een artikel van KNACK (uitgave van 25 mei 2016, https://www.vhyp.be/nieuws/hypnose-een-serieus-medisch-instrument) werden de mogelijkheden van hypnose in de medische wereld nogmaals duidelijk uitgelegd en bleek ook dat hypnose in ziekenhuizen aan een opmars bezig is, gesteund door universiteitsprofessoren en arts-specialisten die de voordelen van deze eenvoudige maar krachtige technieken uit de doeken doen.

Lesgevers:

Dr Nicole Ruysschaert, psychiater-psychotherapeut; Ann Roete, verpleegkundige; dr Sabine Maes, anesthesist; dr Ria Willemsen, dermatoloog; Marian Schaerlaekens, tandarts; Luc Bouteligier, kinder- en jeugdpsycholoog; Tania Mahler, kinderarts-gastroenterologe.

Datum:

Vrijdagen 27/9 - 25/10 - 8/11 - 22/11 - 29/11 Werktijden:   9:30-12:45. en  13:45-17:00

Locatie:

Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

Doelgroep & aantal deelnemers:

verpleegkundigen, artsen, kinesisten en psychologen die in hun werk geconfronteerd worden met angstige patiënten en pijnlijke procedures, zowel bij volwassenen als kinderen. Maximum 20 deelnemers. De opleiding gaat door bij voldoende deelnemers.

Deelnameprijs:

€500.00 inclusief middaglunch (broodjes) en koffiepauzes.
Voor UZA-werknemers: €400,00 (overleg met uw diensthoofd voor eventuele tussenkomst.)
UZA-werknemers gebruiken de kortingscode ‘hcims2019’ bij het online inschrijven (kleine letters, geen spaties).

Inhoud:

Besproken wordt wat hypnose is en waarvoor het gebruikt kan worden, hoe 'comfort-taal' en positieve communicatie aangewend kan worden bij de behandeling van patiënten en alle voordelen die uit deze aanpak voortvloeien. U krijgt een basis in hypnotische inductiemethodes en oefent met hypnotische communicatie en suggesties. Verder wordt besproken: het omgaan met angstige patiënten, de aanpak van pijn en angst bij medische procedures, het gebruik van hypnose bij acute en chronische/functionele pijn, het integreren van hypnose in het werken met kinderen, het werken met symbolen en metaforen.
Na deze opleiding bent u in staat om zowel kinderen als volwassenen te begeleiden om beter, op een meer comfortabele en ontspannen manier met pijn en angst om te gaan of pijn te controleren. Hiermee worden de patiënten rustiger en minder angstig wat niet alleen een impact heeft op hun eigen ervaringswereld, maar ook op hun omgeving. De sfeer wordt omgebogen van gespannen naar creatief, van onrustig naar comfortabel, van angstig naar communicatief.
Na deze 5-daagse opleiding biedt de VHYP een 2-daagse schakelmodule aan met specifieke hypnotische inductiemethoden en nog meer oefeningen, zodat u daarna kan deelnemen aan de VHYP-vervolgopleiding.

Contactpersoon:

Ann Roete, verpleegkundige:

Inschrijving en verdere info:

Inschrijven doet u online. U heeft hier een account voor nodig. Heeft u die nog niet gelieve bovenaan de pagina te klikken op 'account aanvragen'.
Bij aanmelding wordt gevraagd uw diploma te uploaden. Na het aanmelden krijgt u bij toelating een goedkeuring en uitnodiging om te betalen. UZA-werknemers: code ‘hcims2018’ ingeven (kleine letters, geen spaties).

Accreditering voor artsen is aangevraagd!

pdfKlik hier om de cursusinfo als pdf te downloaden


Tevens hebben wij een anderte type basisopleiding. Klik hier voor een overzicht van de verschillen

© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media