ONLINE en LIVE (laatste dag): HYPNOSE BASISOPLEIDING Voorjaar 2022

Omschrijving


Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt het gebruik van hypnose als therapeutische aanvulling op het medisch en psychotherapeutisch werk, o.a. voor een betere angst-, stress- en pijncoping. Uitgebreide informatie kan je lezen in het rapport van de Hoge Gezondheidsraad rond het verantwoord gebruik van hypnose in de gezondheidszorg Advies 9491 - Hypnose in de gezondheidszorg | FOD Volksgezondheid (belgium.be) Onderzoek toont eveneens aan dat hypnose bepaalde lichamelijke en psychische processen gunstig beïnvloedt. Het gerichte hypnotische communicatieproces speelt overigens een rol in het activeren en versterken van de persoonlijke hulpbronnen, processen en vaardigheden. Deze opleiding verschaft je een basispakket aan tools en methodes om als arts, psycholoog of psychotherapeut van start te gaan in een klinische en/of medische werksetting. Vervolgmodules rond specifieke toepassingsgebieden binnen je werkdomein vervolledigen je curriculum.

Lesgevers

Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige, opleider en supervisor hypnose, Ericksoniaanse hypnose en psychotrauma. Zij is EMDR practitioner, solution-focused therapeute en CBT-therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China, Australië en Iran. Zij ijvert sinds meer dan 30 jaar voor integratie met hypnose in medische en psychotherapeutische settings in binnen- en buitenland.Erik De Soir is Doctor in de Psychologie (Universiteit Utrecht) en Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen (Koninklijke Militaire School). Hij specialiseerde zich in de crisispsychologie en in de psychotraumatologie en verricht onderzoekswerk naar de effecten van traumatisering. In de schoot van De Weg Wijzer – Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding (in Leopoldsburg) begeleidt hij al vele jaren getroffenen van acuut trauma, vroegkinderlijke chronische traumatisering, verkeersongevallen, branden, collectieve noodsituaties en oorlogssituaties. Hij is als operationeel brandweerpsycholoog verbonden aan de Hulpverleningszone Noord-Limburg en doceert crisispsychologie, crisiscommunicatie en crisisbeheer aan universiteiten in binnen- en buitenland.

Data 2022 en tijd

Dinsdagen 25/1 - 8/2 - 22/2 - 8/3 en  Woensdag 30/3 2022
Werktijden 9.30 – 17u
Vijf tussentijdse zelf te plannen GROEP intervisies van minimaal 2 uur.

Locatie

Online via ZOOM OP 25/1, 8/2, 22/2 en 8/3
LIVE opleidingsdag 5 op 30/3 gaat door in:
CONGRES CENTRUM UPC-KU Leuven, Leuvensesteenweg 517, 3070 Kortenberg

Deelnamevoorwaarden

1. Erkend beroep in de hulpverlening
 • Psychiater (in opleiding)
 • Arts
 • Tandarts
 • Master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen
 • Master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde
 • Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie
 • Master sociaal werk
 • Bachelor in de toegepaste psychologie énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding
 • Bachelor maatschappelijk werk énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding
 • Sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding
 • Bachelor in gezinswetenschappen énkel met langdurige erkende psychotherapie opleiding

2. Curriculum volgens je werksetting
a. Voor het curriculum hypnose bij medische behandeling: artsen, tandartsen, master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde, master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie.
b. Voor het curriculum hypnose bij psychotherapie: psychiaters (in opleiding), master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen, Met langdurige, erkende psychotherapie-opleiding: master sociaal werk, bachelor in de toegepaste psychologie, bachelor maatschappelijk werk, sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen.

3. Relevant klinisch werk doen.


Inhoud en doelstellingen

Na deze opleiding, kunnen de cursisten:
1. Verschillende vormen van hypnose toepassen, de juiste afstemming creëren, verschillende inductie- en verdiepingsmethoden toepassen, de juiste therapeutische suggesties formuleren, werken met ankers, kenmerken van hypnose herkennen en opwekken;
2. Verschillende methodes voor ik-versterking toepassen en de adequate hulpbronnen activeren;
3. De juiste verhalen en metaforen (voor het werken in trance) in een psychotherapeutische setting creëren, met de cliënt communiceren tijdens hypnose;
4. Het gebruikskader van hypnose en de bijbehorende ethische overwegingen uitleggen en toepassen en de (contra)indicaties en wetenschappelijke onderbouw van (zelf)hypnose verduidelijken en illustreren aan de hand van casuïstiek en onderzoek.

Methode

Literatuur, slides, scripts, live demo, video, praktijkoefeningen

Vervolg

Deze opleiding geeft de basis mee waarna je het curriculum kan verderzetten door het volgen van vervolgmodules binnen je curriculum.
Curriculum hypnose bij medische behandelingen: artsen, tandartsen, master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen, master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde, master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie.
Curriculum hypnose bij psychotherapie: psychiaters (in opleiding), master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen, master sociaal werk, bachelor in de toegepaste psychologie, bachelor maatschappelijk werk, sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen met een erkende langdurige vooropleiding in psychotherapie.

Deelnameprijs en inschrijving

565,- euro, hierin zit het lidgeld tot het einde van het kalenderjaar inbegrepen. Aanmelden voor goedkeuring account. Na goedkeuring kan u inschrijven via de website. Uw inschrijving is pas geldig na betaling van het verschuldigde bedrag.

Accreditering: wordt aangevraagd voor artsen.Klik hier om de flyer als pdf te downloaden.


Tevens hebben wij een ander type basisopleiding: Hypnotische communicatie in medische settings. Klik hier voor een overzicht van de verschillen

Activiteit tijden

25 Jan 2022 9:30 AM

30 Mar 2022 17:00 PM

Lesgevers

 • Erik de Soir
 • Nicole Ruysschaert

Activiteit sectie
Activiteit tijden

25 Jan 2022 9:30 AM

25 Jan 2022 17:00 PM

Lesgevers

 • Nicole Ruysschaert

Activiteit tijden

08 Feb 2022 9:30 AM

08 Feb 2022 17:00 PM

Lesgevers

 • Nicole Ruysschaert

Activiteit tijden

22 Feb 2022 9:30 AM

22 Feb 2022 17:00 PM

Lesgevers

 • Erik de Soir

Activiteit tijden

08 Mar 2022 9:30 AM

08 Mar 2022 17:00 PM

Lesgevers

 • Erik de Soir

Activiteit tijden

30 Mar 2022 9:30 AM

30 Mar 2022 17:00 PM

Lesgevers

 • Nicole Ruysschaert

Registratie

€565.00

€565.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media