SIG Trauma Dissociatie en Hypnose

Omschrijving
De SIG Trauma, Dissociatie en Hypnose is een gratis initiatief van VHYP waarmee het de bedoeling is om een intervisie platform op te richten en een dynamiek onder VHYP leden op gang te brengen.
 

Veel kennis

Er is de afgelopen jaren veel kennis ontwikkeld over neurofysiologische, psychologische en sociale processen bij Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering, waardoor we kwalitatief hoogwaardige diagnostiek en behandelinterventies hebben kunnen ontwikkelen. De standard of care is de fasegerichte behandeling waarin een ruime verscheidenheid aan behandelinterventies gebaseerd op verschillende therapeutische modellen aan bod komen. We weten veel over afzonderlijke behandelinterventies, maar nog weinig over welke combinatie het meest effectief is. 

VHYP reikt een bedrag van €15.000 uit voor de bekostiging van een onderzoek dat de effectiviteit van hypnose in een psychotherapeutische of medische setting wil onderzoeken. Dit zou kansen kunnen bieden aan collega's die willen onderzoeken welke mogelijkheden de combinatie van verschillende technieken (Narratieve Exposure Therapie, Cognitieve Therapie, EMDR & Hypnose) kan bieden in traumatherapie.


Krachten bundelen

Voor de toekomst van ons vakgebied is het belangrijk dat we kennis, kunde en krachten bundelen voor de klinische praktijk en voor onderzoek en kennisontwikkeling. We gaan gedurende de volgende bijeenkomst van onze SIG TDH kijken naar de toekomst van ons vakgebied en de bijeenkomsten voor het komende academiejaar plannen. 

Programma

Het programma is in grote lijnen als volgt:

19.00-19.30 : welkom en introductie van de SIG (voor nieuwe leden)

19.00-20.15 : werk in break out rooms

20.15-20.30 : pauze

20.30-21.30 : plenaire bespreking

Activiteit tijden

17 Jun 2021 19:00 PM

17 Jun 2021 21:30 PM

Lesgevers

  • Erik de Soir

Registratie

€0.00

€0.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media