Dynamische Hypnose in Psychotherapie

Omschrijving

Dynamische Hypnose in Psychotherapie


Lesgever:
Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige, opleider en supervisor hypnose, Ericksoniaanse hypnose en psychotrauma. Zij is EMDR practitioner, solution-focused therapeute en CBT-therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China en Iran.

Datum en tijd: Vrijdag 15 oktober 2021 9:30 - 17:00

Locatie: UPC KU Leuven, Leuvensesteenweg 517 te Kortenberg indien Covid 19 dit toelaat. Zoniet online via ZOOM.

Doelgroep: Degenen die de VHYP-basisopleiding voltooiden. Deze module is verplicht voor het curriculum psychotherapie en facultatief voor andere curricula.

Inhoud:
1. In tegenstelling tot stil en passief ervaren, kan therapie heel dynamisch verlopen en kunnen therapeutische veranderingen door ideo-motorische en ideo-sensorische reacties merkbaar zijn. Dan wordt het een heel creatief en beweeglijk proces dat tot nieuwe ervaringen leidt. In de workshop maak je kennis met en oefen je met specifieke inductie- en exploratie methoden met “hand - werkzaamheid”, waarbij ook intense mind/body connecties tot stand komen.
2. Je ontdekt hoe je deze methode kan inzetten voor exploratie en voor bepaalde psychische processen zoals loslaten, exploreren van nieuwe wegen, meer controle op symptomen.
3. Naast innerlijke resources, kan je ook via een ‘Generative Trance’ waarbij het bredere veld van hulpbronnen betrokken wordt, tot nieuwe oplossingen komen en je openstellen voor veranderingen in tegenstelling tot verkrampt vastzitten.
4. Als achtergrond voor het psychotherapeutisch werk doorloop ik met jullie de “cyclus” van psychotherapie waarin ook de link wordt gelegd met onderliggende neurobiologische factoren, functionele connectiviteit en hersenconsolidatieprocessen.

Methodiek: Theoretische informatie, literatuurpakket, slides met theoretisch overzicht en praktijk, werkschema’s, scripts voor oefeningen, dvd en live-demo interactie van en met deelnemers.
Vervolg: in supervisie-sessies krijg je de kans dit verder te integreren in je eigen praktijk.

Leerdoelen:
Het verschaffen van een specialisatietraining voor psychologen/psychiaters-psychotherapeuten voor het Strategisch werken met hypnose binnen de context van psychotherapie.
Het onderbouwen van het psychotherapeutisch werk met ideo-dynamische processen om veranderingsprocessen op gang te brengen.
Het leren exploreren en werken met creatieve vormen van exploratie.

Accreditering: Accreditering voor artsen wordt aangevraagd

Kosten: VHYP-leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving: via uw dashboard op vhyp.be.

 

Klik hier om een flyer van deze cursus te downloaden.

Activiteit tijden

15 Oct 2021 9:30 AM

15 Oct 2021 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media