HYPNOSE BASISOPLEDING voorjaar 2021

Omschrijving


Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt het gebruik van hypnose als therapeutische aanvulling op het medisch en psychotherapeutisch werk, o.a. voor een betere angst-, stress- en pijncoping. Onderzoek toont eveneens aan dat hypnose bepaalde lichamelijke en psychische processen gunstig beïnvloedt. Het gerichte hypnotische communicatieproces speelt overigens een rol in het activeren en versterken van de persoonlijke hulpbronnen, processen en vaardigheden. Deze opleiding verschaft je een basispakket aan tools en methodes om als arts, psycholoog of psychotherapeut van start te gaan in een klinische en/of medische werksetting. Vervolgmodules rond specifieke toepassingsgebieden binnen je werkdomein vervolledigen je curriculum.

Lesgevers

Nicole Ruysschaert is psychiater, ex-voorzitter en huidig bestuurslid van de VHYP. Ze is psychotherapeute (CBT-therapeute) en EMDR practitioner. Als opleider en supervisor in hypnose geeft ze de Basisopleiding, Hypnotische communicatie in medische settings en Voortgezette Modules m.b.t. integratie van hypnose in psychotherapie, stress, burnout, prestatieverbetering, psychotrauma en Ericksoniaanse hypnose. Zij is Past-President van European Society for Hypnosis en Board Member van de International Society of Hypnosis. Naast een eigen klinische praktijk spreekt ze op congressen en geeft ze ook opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland.s psychiater-psychotherapeut, EMDR practitioner en CBT-therapeute. Zij is opleider en supervisor in hypnose en psychotraumatologie. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een klinische praktijk geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland.Erik De Soir is Doctor in de Psychologie (Universiteit Utrecht) en Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen (Koninklijke Militaire School). Hij specialiseerde zich in de crisispsychologie en in de psychotraumatologie en verricht onderzoekswerk naar de effecten van traumatisering. In de schoot van De Weg Wijzer – Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding (in Leopoldsburg) – begeleidt hij al vele jaren getroffenen van vroegkinderlijke chronische traumatisering, verkeersongevallen, branden, collectieve noodsituaties en oorlogssituaties. Hij is als operationeel brandweerpsycholoog verbonden aan de Hulpverleningszone Noord-Limburg en doceert crisispsychologie, crisiscommunicatie en crisisbeheer aan universiteiten in binnen- en buitenland.

Data 2021 en tijd

Vrijdagen 15/1/21 - 5/03 - 12/03 -  2/4 en 30/4 online ZOOM opleiding
Werktijden 9.30 – 17u
Vijf tussentijdse zelf te plannen intervisies van minimaal 2 uur.

Locatie

ZOOM opleiding

Deelnamevoorwaarden

1) Tot de doelgroep behoren: psychiaters (in opleiding), artsen, tandartsen, master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen, master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde, master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie. Met langdurige, erkende psychotherapie-opleiding: master sociaal werk, bachelor in de toegepaste psychologie, bachelor maatschappelijk werk, sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen. 2) Relevant klinisch werk doen.

Inhoud en doelstellingen

Na deze opleiding, kunnen de cursisten:

1. Verschillende vormen van hypnose toepassen, de juiste afstemming creëren, verschillende inductie- en verdiepingsmethoden toepassen, de juiste therapeutische suggesties formuleren, werken met ankers, kenmerken van hypnose herkennen en opwekken;
2. Verschillende methodes voor ik-versterking toepassen en de adequate hulpbronnen activeren;
3. De juiste verhalen en metaforen (voor het werken in trance) creëren, met de cliënt communiceren tijdens hypnose;
4. Het gebruikskader van hypnose en de bijbehorende ethische overwegingen uitleggen en toepassen en de (contra)indicaties en wetenschappelijke onderbouw van (zelf)hypnose verduidelijken en illustreren aan de hand van casuïstiek en onderzoek.

Methode

Literatuur, slides, scripts, live demo, video, praktijkoefeningen

Vervolg

Deze opleiding geeft de basis mee waarna je het curriculum kan verderzetten door het volgen van vervolgmodules.
Curriculum hypnose bij medische behandelingen: artsen, tandartsen, master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen, master of bachelor in de verpleegkunde en vroedkunde, master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie/fysiotherapie.
Curriculum hypnose bij psychotherapie : psychiaters (in opleiding), master (licentiaat) in de psychologie en menswetenschappen, master sociaal werk, bachelor in de toegepaste psychologie, bachelor maatschappelijk werk, sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen met een erkende langdurige vooropleiding in psychotherapie.

Deelnameprijs en inschrijving

565,- euro, hierin zit het lidgeld tot het einde van het kalenderjaar inbegrepen. Inschrijving via de website.

Accreditering : wordt aangevraagd voor artsen.Klik hier om de flyer als pdf te downloaden.


Tevens hebben wij een ander type basisopleiding: Hypnotische communicatie in medische settings. Klik hier voor een overzicht van de verschillen

Activiteit tijden

15 Jan 2021 9:30 AM

30 Apr 2021 17:00 PM

Lesgevers

  • Erik de Soir
  • Nicole Ruysschaert

Activiteit sectie
Activiteit tijden

15 Jan 2021 9:30 AM

15 Jan 2021 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert

Activiteit tijden

05 Mar 2021 9:30 AM

05 Mar 2021 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert

Activiteit tijden

12 Mar 2021 9:30 AM

12 Mar 2021 17:00 PM

Lesgevers

  • Erik de Soir
  • Nicole Ruysschaert

Activiteit tijden

02 Apr 2021 9:30 AM

02 Apr 2021 17:00 PM

Lesgevers

  • Erik de Soir

Activiteit tijden

30 Apr 2021 9:30 AM

30 Apr 2021 17:00 PM

Lesgevers

  • Erik de Soir
  • Nicole Ruysschaert

Registratie

€565.00

€565.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media