Abstract Webinar: Veerkracht mobiliseren als extra tool bij ingrijpende en stresserende ervaringen

Omschrijving

Inhoud: Sinds de covid-19 wint het concept veerkracht aan belangstelling en populariteit.
Veerkrachtige individuen, teams, werknemers zijn uitermate belangrijk om stand te houden in de marathon strijd tegen covid-19. Met regelmaat van een klok bereikt ons evenwel de negatieve boodschap dat een tsunami van burnout op ons afkomt, een negatieve en krachtige suggestie die als een self-fulling prophecy werkt. Ondertussen merken we hoe spontaan golven van positieve kracht en verbondenheid, creativiteit en nieuwe initiatieven ontstaan die de veerkracht van de populatie versterken.

Meer gerichte methoden uit hypnose dragen bij tot recuperatie en herstel, zelf-regulatie, ervaren van verbondenheid en connectie met diverse hulpbronnen: belangrijke pijlers voor veerkracht.

In de online module webinar maak je kennis met enkele praktische oefeningen die nuttig zijn om veerkracht te verhogen en beter te recupereren. Je leert je brein “trainen” om met meer weerbaarheid uitdagingen aan te pakken, en zo goed en snel mogelijk nadien te recuperen.
Neuroplasticiteit van brein zorgt ervoor dat net zoals “je bent wat je eet…” je ook “wordt wat je denkt, oproept, je voorstelt….” De oefeningen zijn gebaseerd op onderliggende inzichten in de belangrijkste pijlers waarop veerkracht berust. Er is ruimte voor interactie, uitwisselen van persoonlijke ervaringen met de oefeningen, bevorderen van je eigen creativiteit in het verder toepassen van deze methoden. In deze korte kennismaking maak je alvast kennis met enkele belangrijke krachtlijnen die in latere modules verder en grondiger uitgebouwd worden. Na deze webinar heb je een aantal extra tools om zowel jezelf als hulpverlener, alsook je cliënten en patiënten te begeleiden bij het vinden van een gezonde balans.

Datum en tijd: Zaterdag 8 augustus 2020, 9:00 - 12:00 uur

Opleider: Dr. Nicole Ruysschaert

Accreditering: Accreditering voor artsen is aangevraagd.

Kosten: VHYP-leden 50 euro, niet-leden 75 euro. Inschrijving: via uw dashboard op vhyp.be.

 

Activiteit tijden

08 Aug 2020 9:00 AM

08 Aug 2020 12:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert

Registratie

€75.00

€50.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media