NIEUWJAARSLUNCH + LEZING

Omschrijving

NIEUWJAARSLUNCH + LEZING

 

Datum en tijd: Zaterdag 15 februari 2020 vanaf 9u30 (verwelkoming met koffie/thee) - 10:00 lezing (aanvang van de lezing) - 11:15 broodjeslunch en netwerken > 12:30
Locatie: Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem. Auditorium (volg route 12)

 

Beste VHYP’er,

Het begin van de decembermaand is voor ons een goede aanleiding om uw aandacht te vragen voor onze Nieuwjaarslezing met receptie die we in exclusiviteit voor onze leden van 2020 organiseren op zaterdag 15 februari 2020.

We zijn verheugd dat we prof. dr Fabienne Roelants en prof. dr Christine Watremez (zie infra) bereid gevonden hebben om voor ons een lezing te verzorgen. We willen deze activiteit gratis aanbieden aan onze leden die hun lidgeld voor 2020 betaald hebben. Niet-leden kunnen eveneens deelnemen, maar tegen betaling. Binnenkort krijgt u van ons een uitnodiging om uw lidmaatschap te vernieuwen en u aan te melden voor deze lunch. Noteer nu reeds in uw agenda: Zaterdag 15 februari 2020: VHYP-nieuwjaarslezing/lunch!

We hopen op uw talrijke aanwezigheid,
Het VHYP-bestuur


L E Z I N G: H y p n o s i s & S u r g e r y

Sprekers: prof. dr Fabienne Roelants en prof. dr Christine Watremez (Anesthesisten, St Luc UCLouvain, Brussel). Prof. dr. Fabienne Roelants is arts sinds 1993 en anesthesiste sedert 1998. Ze werkt vooral binnen de obstetrische setting. Prof. dr. Christine Watremez is arts sinds 1994 en anesthesiste sinds 2000. Ze werkt vooral binnen de cardio-vasculaire, thoracale anesthesie en bij de echocardiografie.
Beiden werden in Rennes (Frankrijk) opgeleid om hypnose toe te passen voor de behandeling van acute pijn bij anesthesie en behaalden in 2011 bijkomende competentie bij de toepassing van hypnose voor chronische pijn- behandeling. Ze vervulden een belangrijke rol bij de introductie van hypnose in het operatiekwartier van hun ziekenhuis (Cliniques Universitaires Saint-Luc, Brussel). Ze geven binnen hun ziekenhuis ook opleiding in hypnose voor de aanpak van acute pijn aan artsen, verpleegkundigen en vroedvrouwen. Hypnose wordt in hun ziekenhuis momenteel vooral gebruikt bij de begeleiding van patiënten met thyroidectomy, heelkundige ingrepen bij borstkanker (in plaats van algemene verdoving) en bij loco-regionale procedures in de verloskunde.

Inhoud: Beide sprekers zullen tijdens hun lezing illustreren hoe hypnose in hun ziekenhuis dagelijks wordt toegepast bij de inductie van een narcose of bij loco-regionale analgesia of anesthesie. Ze zullen ook stilstaan bij het gebruik van hypnose bij beperkte heelkundige ingrepen zoals in geval van thyroid- of parathyroidectomie, chirurgische ingrepen bij borstkanker, liesbreuken, navelbreuken, plastische chirurgie, arthroscopie aan de knie, enz. Uit hun betoog zal duidelijk blijken welk parcours de patiënt aflegt van bij zijn aankomst in het ziekenhuis tot aan zijn vertrek en aan welke randvoorwaarden er voldaan moet worden om hypnose succesvol toe te passen bij de behandelingen: namelijk hoe er zowel een therapeutische alliantie met de patiënt als met het behandelend team moet worden bereikt. De sprekers zullen hun betoog illustreren met video’s van behandelingen en bespreken hoe er wordt gewerkt met de inductie van hypnose, hoe te reageren als een patiënt het (terug) moeilijk krijgt en hoe post-hypnotische suggesties kunnen worden aangewend. Deze lezing zal in het Engels gegeven worden.

Kosten en inschrijving: Binnenkort krijgt u een uitnodiging om uw lidmaatschap te vernieuwen en u aan te melden voor deze lunch. Kostprijs voor leden is gratis. Ook niet-leden zijn welkom na betaling van 25 Euro. Niet-leden, HCiMS cursisten kunnen deelnemen voor 15 Euro. HCiMS deelnemers gebruiken de kortingscode brunch10

Voor deelname aan de lunch vrzoeken we u vooraf in te schrijven! 

Heeft u geen VHYP account? Gelieve u dan hier in te schrijven.

Activiteit tijden

15 Feb 2020 9:30 AM

15 Feb 2020 12:30 PM

Lesgevers

  • Fabienne Roelants
  • Christine Watremez

Registratie

€25.00

€0.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media