Dynamische Hypnose in Psychotherapie

Omschrijving

Lesgever:

Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige, opleider en supervisor hypnose, Ericksoniaanse hypnose en psychotrauma. Zij is EMDR practitioner, solution-focused therapeute en CBT-therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China en Iran.

Datum en tijd: 

Vrijdag 17 Januari 2020. 9:30-17:00

Locatie:

UPC KU Leuven, Leuvensesteenweg 517 te Kortenberg

Doelgroep:

Degenen die de VHYP-basisopleiding voltooiden. Deze module is verplicht voor het curriculum psychotherapie en facultatief voor andere curricula.

Inhoud:

1. In tegenstelling tot stil en passief ervaren, kan therapie heel dynamisch verlopen en kunnen therapeutische veranderingen door ideo-motorische en ideo-sensorische reacties merkbaar zijn. Dan wordt het een heel creatief en beweeglijk proces dat tot nieuwe ervaringen leidt. In de workshop maak je kennis met en oefen je met specifieke inductie- en exploratie methoden met “hand - werkzaamheid”, waarbij ook intense mind/body connecties
tot stand komen. 2. Je ontdekt hoe je deze methode kan inzetten voor exploratie en voor bepaalde psychische processen zoals loslaten, exploreren van nieuwe wegen, meer controle op symptomen. 3. Naast innerlijke resources, kan je ook via een ‘Generative Trance’ waarbij het bredere veld van hulpbronnen betrokken wordt, tot nieuwe oplossingen komen en je openstellen voor veranderingen in tegenstelling tot verkrampt vastzitten. 4. Als achtergrond voor het psychotherapeutisch werk doorloop ik met jullie de “cyclus” van psychotherapie waarin ook de link wordt gelegd met onderliggende neurobiologische factoren, functionele connectiviteit en hersenconsolidatieprocessen.

 

Methode:

Theoretische info, literatuurpakket, slides met theoretisch overzicht en praktijk, werkschema’s, scripts voor oefeningen, dvd en live-demo interactie van en met deelnemers.
Vervolg: in supervisie-sessies krijg je de kans dit verder te integreren in je eigen praktijk.

Accreditering:

Accreditering voor artsen is goedgekeurd.

Kosten en inschrijving:

Leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving via de website

Activiteit tijden

17 Jan 2020 9:30 AM

17 Jan 2020 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media