Hypnose bij huidziekten

Omschrijving

Ton WilkenLesgever:

Dr Ria Willemsen is dermatoloog met bijkomende training in psycho-dermatologie. Ze is auteur van diverse publicaties rond hypnose voor huidziekten en heeft hierover een doctoraat afgelegd. Ze is werkzaam in privaat, in het UZ Brussel en werkt sedert 20 jaar met hypnose.
voor iedere cliënt(e).

Datum en tijd: 

Vrijdag 13 december 2019. Tijd: 9:30-17:00

Locatie:

UPC KU Leuven, Leuvensesteenweg 517 te Kortenberg, Congrescentrum

Doelgroep:

Degenen die de VHYP-basisopleiding reeds voltooiden, m.n. voor verpleegkundigen, artsen, psychologen, psychiaters, kinesisten. Deze module is verplicht voor alle curricula.

Inhoud:

http://www.vhyp.be/images/ria-willemsen.png

Hypnose heeft een meerwaarde bij talrijke huidklachten. Dezen worden negatief beïnvloed door stress maar kunnen op hun beurt ook aardig wat stress en angst uitlokken waardoor een vicieuze cirkel ontstaat. Gerichte hypnotische suggesties kunnen gebruikt worden om patiënten te leren ontspannen, jeuk en irritatie te verminderen maar ook om hun zelfvertrouwen te verbeteren. We linken gegevens vanuit de literatuur aan een persoonlijke en praktijkgerichte aanpak. De auteur heeft ervaring met kinderen en volwassenen.
Inhoud: De workshop omvat drie luiken. In een eerste deel bespreken we de plaats van hypnose bij de meest voorkomende huidaandoeningen. We geven telkens wat achtergrond, waardoor er meer inzicht komt in aangeboden suggesties en metaforen. Vervolgens behandelen we auto-immune huidaandoeningen, ziekten waarbij de afweer het eigen weefsel aantast. Voorgestelde protocollen kunnen ook aangewend worden voor andere auto-immune aandoeningen (bvb, rheuma,..). Tenslotte focussen we op dwangmatige huidbeschadigingen zoals haren uittrekken en aan de huid pulken waarbij de hypnotische aanpak kan gelinkt kan worden aan technieken uit gedragstherapie.

 

Methode:

literatuur, scrips, video, praktijkoefeningen

Accreditering:

Accreditering voor artsen is goedgekeurd.

Kosten en inschrijving:

Leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving via de website

Activiteit tijden

13 Dec 2019 9:30 AM

13 Dec 2019 17:00 PM

Lesgevers

  • Ria Willemsen

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media