Ericksoniaanse Hypnose

Omschrijving

Ton WilkenLesgever:

Drs Ton Wilken voert een vrijgevestigde praktijk als GZ-psycholoog, en is 28 jaar werkzaam geweest als psychotherapeut bij Yulius, afd. Gezinspsychiatrie. Tevens is hij sinds 1982 actief als opleider, zowel voor de Nvvh als in het Post-Academisch Onderwijs in Nederland. Vertaalde ooit het 2e boek van Erickson & Rossi in het Nederlands (“Exploraties in hypnotherapie”) en is sindsdien fervent voorstander van een creatieve en op-maat-gesneden therapeutische strategie
voor iedere cliënt(e).

Datum en tijd: 

Donderdag 20 Juni 2019, 09:30 - 17:00 uur

Locatie:

UPC KU Leuven, Leuvensesteenweg 517 te Kortenberg

Doelgroep:

Degenen die de VHYP-basisopleiding reeds voltooiden.
Deze module is verplicht voor het curriculum psychotherapie en medische behandelingen en facultatief voor andere curricula.

Inhoud:

Deze dag biedt de ervaring van een breed congres, gecomprimeerd tot één dag met alleen maar highlights! Demonstraties door bekende en nieuwe therapeuten, een inleiding over de utilisatie-benadering adhv een casus van
Erickson (incl. het verband met de kwantumtheorie), een groepsoefening hoe je eigen onbewuste te gebruiken, variaties van formele trance bij angst (‘meer dan relaxatie’) en pijn (‘& the ventral - vagal system’), naast een conversationele inductie, diepe trance, leeftijdsregressie, en wat te doen als het subject aangeeft geen hulpvraag te hebben?

 

Methode:

Het komt allemaal aan bod in deze dag, met een aantal dvd-fragmenten, oefeningen met de groep en in tweetallen, met een afsluitende casus-bespreking (van Gilligan), waarin veel wordt samengevat wat de revue heeft gepasseerd.
De vorm van de dag volgt ook het format van een congres: je komt er naar toe omdat je geïnteresseerd bent, zonder al te veel informatie vooraf; tijdens het gebeuren raak je ondergedompeld in verrassende ervaringen; en tot slot krijg je handouts + enkele artikelen mee om achteraf nog eens rustig over al dit materiaal te kunnen reflecteren.
Zin in een ‘booster’-sessie om je hypnotische kennis weer eens op te frissen en/of uit te breiden? Dan tot ziens op 20 juni a.s. !

[NB: Deze dag is eerder gegeven in september 2016; nu speciaal bestemd voor diegenen die toen verhinderd waren of inmiddels hun Basisopleiding hebben voltooid.]

Kosten en inschrijving:

Leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving via de website

pdfKlik hier om de cursusinfo als pdf te downloaden

Activiteit tijden

20 Jun 2019 9:30 AM

20 Jun 2019 17:00 PM

Lesgevers

  • Ton Wilken

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media