Paper in a Day - Schrijfworkshop voor de uitwerking van je VHYP-eindpaper in 1 dag

Omschrijving

 

Lesgever
Erik de Soir is Doctor in de Psychologie (Universiteit Utrecht) en Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen (Koninklijke Militaire School). Hij specialiseerde zich in de crisispsychologie en in de psychotraumatologie en verricht onderzoekswerk naar de effecten van acute en chronische traumatisering. In 1998 richtte hij Crisis & Conflict Counseling op en in 2010 De Weg Wijzer – Centrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding (in Leopoldsburg). Hij is als operationeel brandweerpsycholoog verbonden aan de Brandweer- en Dringende Geneeskundige Hulpverleningszone Noord-Limburg. en verleent al vele jaren psychologische crisisopvang en begeleiding aan getroffenen van verkeersongevallen, branden, collectieve noodsituaties en oorlogssituaties. Tevens doceert hij crisispsychologie, crisiscommunicatie en crisisbeheer aan universiteiten in binnen- en buitenland.

Datum: Vrijdag 12 april 2019. Tijd: 9:30-17:00

Locatie: UPC KU Leuven, Leuvensesteenweg 517 te Kortenberg, Congrescentrum

Doelgroep: Degenen die de VHYP-basisopleiding reeds voltooiden. Deze module is facultatief voor alle curricula.

Beschrijving:
Aan het einde van de opleiding tot hypnosedeskundige wordt er aan de cursisten gevraagd om een (publiceerbare) paper te schrijven die zowel een empirisch deel (op basis van referenties verkregen uit een eigen literatuurstudie of het VHYP-opleidingsmateriaal) als een deel op basis van één of meerdere gevalsstudies bevat. De bedoeling is dat de cursist eigen ervaringen beschrijft die blijk geven van de capaciteit om hypnose juist aan te wenden in de context van een psychotherapeutisch proces.
Tijdens deze dag wordt de nodige coaching aangeboden, zodat op het einde van deze dag de paper zoveel mogelijk in
een eindvorm is gegoten.

Inhoud:

  1. Een bondige inleiding over het redactieproces en de verschillende stappen in het schrijven van een (wetenschappelijk) artikel.
  2. De selectie van een casus of een reeks hypnosesessies waarbij in de context van een psychotherapeutische of medische behandeling gebruik werd gemaakt van hypnosetechnieken die gedurende de VHYPopleiding werden aangeleerd.
  3. Na het kiezen van een casus en het kort bespreken ervan zullen de therapeutische tools geselecteerd worden die aan bod komen in de paper. Tijdens deze groepsmomenten met de trainer zal gebruik gemaakt worden van goede voorbeelden.
  4. In tussentijdse schrijfmomenten zal de structuur van de paper worden uitgewerkt en zullen voorbeelden van structuur worden aangereikt met minstens de volgende onderdelen: (assessment van de) problematiek van de patiënt, de probleemsamenhang en de hulpbronnen (resources), het formuleren en het ontstaan van hypotheses, het opstellen en uitwerken van een (psycho)therapeutische strategie (met inbegrip van de theoretische achtergrond van de geselecteerde technieken); de discussie van de aangewende technieken en het uitwerken van een conclusie.
  5. Het selecteren en gebruiken van bibliografische referenties.

Methode:

Meebrengen van laptop en de te gebruiken documentatie. De trainer zal zelf referentiewerken meebrengen als theoretische achtergrond bij het redactiewerk.

Deelnameprijs:

Leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving: via de website

 

 

Activiteit tijden

12 Apr 2019 9:30 AM

12 Apr 2019 17:00 PM

Lesgevers

  • Erik De Soir

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media