YES YOU CAN - Hypnose bij prestatieverbetering en faalangst

Omschrijving

nicole ruysschaert flyerLesgever:

Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige in psychotherapie en medische setting, EMDR practitioner en CBT-therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China, Iran.

Datum:

Vrijdag 24 mei 2019. Tijd: 9:30-17:00

Locatie:

UPC KU Leuven, Leuvensesteenweg 517 te Kortenberg, Congrescentrum

Doelgroep:

Psychiaters en psychotherapeuten, na volgen van basisopleiding in hypnose. Facultatief voor andere beroepsgroepen.

Abstract:

Faalangst komt onder diverse vormen voor – van stress bij een examen, een lezing, tot ‘choken’ in sport of black-outs bij acteurs en musici. In een algemeen overzicht maakt u kennis met persoonlijkheidsfactoren en opvoedingselementen die het risico verhogen, en de invloed van t-traumatische ervaringen. Hypnose wordt geïntegreerd in een 8 stappenplan voor het overwinnen van faalangst. Je maakt ook kennis met active-alert hypnosis om prestaties te verbeteren in studie- sport en performances.

yes you can hypnose bij prestatieverbetering en faalangstIn positieve psychologie verschuift de focus van pathologie en beperkingen naar groei en mogelijkheden. Developmental hypnose past in dit plaatje, met een knipoog naar psychologische coaching. We vertrekken van doelen, motivatie, waardensystemen die van belang zijn bij het maken van keuzes. Via resource-ontwikkeling worden persoonlijke sterkte-ervaringen, modellen voor identificatie, en symbolische krachtbronnen geïnstalleerd en geankerd.

Inhoud:

Problem-orientented versus solution-oriented benaderingen in psychotherapie. Situering: mentale training - hypnose - flow - ideal performance state. 8 stappen plan bij overwinnen faalangst:
1. Voorbereiden verandering, 2. Reframing – “negatieve zelfhypnose”, 3. Leeftijdsprogressie en motivatie toename, 4. Positief anker en Resource development, 5. Negatief anker en exposure-desensitisatie negatieve spanning, 6. Positieve prestatie – focus – alerte hypnose, 7. Coping met triggers, 8. Positief script – toekomstgerichte zelfhypnose en imaginatie-methoden. Developmental Hypnosis voor optimale levenskwaliteit/ waardensysteem/keuzes.

Methode:

Literatuur, slides, scripts, live demo, DVD, praktijkoefeningen
Deelnameprijs: Leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving: via de website

Deelnameprijs:

Leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving: via de website. Gebruik hiervoor het inlogformulier aan de rechterkant van dit scherm of maak een nieuw account aan.

pdfKlik hier om de cursusinfo als pdf te download

Activiteit tijden

24 May 2019 9:30 AM

24 May 2019 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media