Hypnose bij chronische pijn: Van de focus op pijn, naar een ruimere levenslijn

Omschrijving

nicole ruysschaert flyerLesgever:

Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige in psychotherapie en medische setting, EMDR practitioner en CBT-therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China, Iran.

Datum:

Vrijdag 15-2-2019. Tijd: 9:30-17:00

Locatie:

UPC KU Leuven, Leuvensesteenweg 517 te Kortenberg, Congrescentrum

Doelgroep:

Degenen die de VHYP-basisopleiding reeds voltooiden. Deze module is verplicht voor alle curricula.

chronische pijnKorte beschrijving:

Hypnose heeft een meerwaarde bij de aanpak van chronische pijn omdat je de psychologische component beter kan moduleren, en neuroplastische veranderingen in positieve zin kan beïnvloeden. Je maakt kennis en oefent een symptoomgerichte aanpak, person centered aanpak, creatieve en interactieve methoden. Er is ruim tijd voor aangepaste explorerende methoden zoals ‘big itch’ vragen, somatic bridge, mirroring hands. In symboolwerk combineer je de belevenis van de pijn, en de coping mechanismen om van daaruit naar een gewenste verandering te evolueren. Nuttig als een indirecte verkennende methode, die creativiteit stimuleert en om ‘resistente’ patiënten die vastzitten in hun somatisatie, naar verandering te begeleiden.

Inhoud:

Meerwaarde van hypnose bij chronische pijn. Invloed op pijnbeleving.
Psycho-educatie. Van negatieve focus naar positieve hypnotische ervaring.
Symptoomgerichte klachtenreductie. Exploratie. Symboolwerk.
Theorie, demo’s, dvd materiaal, oefenmomenten. Literatuur vooraf, handouts en scripts om de info meteen in de praktijk om te zetten vervolledigen het aanbod.

Deelnameprijs:

Leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving: via de website. Gebruik hiervoor het inlogformulier aan de rechterkant van dit scherm of maak een nieuw account aan.

pdfKlik hier om de cursusinfo als pdf te download

Activiteit tijden

15 Feb 2019 9:30 AM

15 Feb 2019 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media