Integratie van hypnose in psychotherapie. Een concert voor vier hemisferen?

Omschrijving

nicole ruysschaert flyerLesgever:

Dr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige in psychotherapie en medische setting, EMDR practitioner en CBT-therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China, Iran.

Datum:

Vrijdag 19 oktober 2018, 9:30-17:00

Locatie:

UPC KU Leuven, Leuvensesteenweg 517 te Kortenberg

Doelgroep:

Degenen die de VHYP-basisopleiding reeds voltooiden. Deze module is verplicht voor het curriculum psychotherapie en facultatief voor andere curricula.

hypnose bij psychotherapieInhoud:

We geven overzicht van specifieke aspecten bij de intake, oefeningen in afstemmen, formuleren van doelen. We overlopen de meerwaarde van hypnose in psychotherapie: een aantal therapeutische processen worden bevorderd door het werk met/in hypnose. Kennis vanuit recente, boeiende research rond therapeutische interactie(stijlen) geeft een leidraad bij de keuze van je attitude. Hypnose past in een ecologisch model van psychotherapie waarbij hechting, autonomie, competentie en oriëntatie worden bevorderd.
We staan stil bij indicaties voor hypnose, research rond effect, denkmodellen die het effect verklaren.
Je maakt kennis/oefent met stabilisatie, reframing en enkele vernieuwende, nieuwe explorerende methoden. Je krijgt aanwijzingen bij het structureren van een sessie, en het opstellen van een strategie voor aanpak, timing van interventies. Je oefent specifiek methoden voor motivatietoename, mobilisatie van hulpbronnen, exploratiemethoden. We overlopen enkele voorbeelden uit de praktijk. Zou het niet fijn zijn te ontdekken hoe het werk in/met hypnose uitgroeit tot een concert van 4 hemisferen?

Methode:

Theoretische info, literatuurpakket, slides met theoretisch overzicht en praktijk, werkschema’s, scripts voor oefeningen, dvd en live-demo interactie van en met deelnemers.
Vervolg: in supervisie-sessies krijg je de kans dit verder te integreren in je eigen praktijk.

Deelnameprijs:

Leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving: via de website. Gebruik hiervoor het inlogformulier aan de rechterkant van dit scherm of maak een nieuw account aan.

pdfKlik hier om de cursusinfo als pdf te download

Activiteit tijden

19 Oct 2018 9:30 AM

19 Oct 2018 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media