Hypnose bij zwangerschap en bevalling

Omschrijving

Lesgevers

nicole ruysschaert flyerDr Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige in psychotherapie en medische setting, EMDR practitioner en CBT therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China, Iran

 

sabine maes flyerDr Sabine Maes is anesthesist, senior staflid anesthesie in het UZA waar ze ook hypnose toepast.

Datum en tijd: Vrijdag 8 juni 2018, 9:30-17:00

Locatie: Zorghotel UZA Antwerpen. Drie Eikenstraat 655, Edegem, Tel 038211211

Doelgroep: 1. U bent arts, arts-assistent, vroedkundige, verpleegkundige, kinesist, psycholoog-psychotherapeut én 2. U volgde de VHYP-basisopleiding of 3. U volgde eerder een van de volgende 5-daagse VHYP-opleidingen gevolgd door de schakelmodule: a) HCiMS deelnemers UZA 2015/ 2016/ 2017, b) Hypnose bij pijncontrole opleiding UZA 2012/ 2014, c) Hypnose bij pijncontrole in abortuskliniek 2013

hypnose bij zwangerschap bevalling afbeeldingAbstract: We overlopen de plaats, meerwaarde en voordelen van integratie van hypnose/ “hypnobirthing” bij bevallingen. Zowel gegevens uit research als evidente fysiologische effecten verklaren hoe en waarom hypnorelaxatie werkt. Taalgebruik en psycho-educatie, het ontkrachten van misvattingen en mythes, leidt tot een positieve attitude.

Je maakt kennis met enkele specifieke hypnose-inducties en ademhalingsmethoden en leert suggesties formuleren en werken met imaginatie en metaforen, die in de voorbereidende fase nuttig is. Deze praktijk, het ankeren van de ervaring en het snel in hypnose gaan, is een nuttige voorbereiding op de fase van de arbeid. Het begin van een contractie wordt gelinkt aan een aangename hypnose-ervaring met specifieke suggesties, beelden, metaforen binnen deze context: bubble-methode, surge-ademhaling, reframing, pijncontrole. We oefenen met light touch-massage, en bespreken de rol en functie van de partner. In een ‘imaginaire stap-voor-stap film’ zien en ervaren de vrouwen (eventueel met partner) hoe ze de diverse fasen doorlopen en welke coping ze kunnen mobiliseren.

Het werk met hypnose/hypnorelaxatie vermindert angst en geeft de vrouw en de partner meer controle en voldoening en draagt bij tot een zo natuurlijk mogelijk verloop.

Inhoud: Overzicht literatuur/ publicaties: meerwaarde en effect van hypnose bij zwangerschap en bevalling. Hypnose en zelfhypnose bij omgaan met angst, negatieve verwachtingen, onzekerheid, pijncontrole, hyperemesis. Verhogen van vertrouwen in het lichaam en zelfvertrouwen. Voorbereiding bevalling. Integratie metaforen, reframing en mobilisatie van hoop en vertrouwen.

Methode: Literatuur, slides, scripts, live demo, DVD, praktijkoefeningen

Kosten en inschrijving: Leden 120 euro, niet-leden 150 euro. Inschrijving via de website. Log in met het inlogformulier rechts op deze pagina en gebruik het dashboard voor inschrijving.

Activiteit tijden

08 Jun 2018 9:30 AM

08 Jun 2018 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert
  • Sabine Maes

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Log hier in

Voor inschrijving heeft u een VHYP account nodig. Indien u die nog niet heeft, klikt u op de knop 'Registreer'.

Registreer
© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media