Hypnose bij zwangerschap en bevalling

Omschrijving

2018 Hypnose bij zwangerschap en bevalling – Hypnobirthing

 

Lesgevers Dr. Sabine Maes en Dr. Nicole Ruysschaert

Datum Vrijdag 8 juni 2018

Locatie

Zorghotel UZA Antwerpen. http://www.hotel-drie-eiken.com/

Drie Eikenstraat 655. 2650 Edegem

Tel 038211211

 

Doelgroep:

  • U bent Arts – Arts - Assistent –Vroedvrouw – Verpleegkundige – Kinesist – Psycholoog-psychotherapeut – psychiater-psychotherapeut
  • En
    • U volgde eerder een van de volgende 5 daagse opleidingen bij VHYP  gevolgd door schakelmodule - HCiMS deelnemers UZA 2015- 2016-2017 - Hypnose bij pijn controle opleiding UZA 2014-2012   - Hypnose bij pijncontrole in abortuskliniek 2013
    • Of U volgde de opleiding basisopleiding VHYP UPC-KuLeuven Kortenberg

 

Abstract:

 

Hoewel een natuurlijke conceptie de meest courante vorm is van beginnende zwangerschap krijgen steeds meer koppels te maken met fertiliteitsproblemen: KiD, Fivet, pick-ups, en diverse andere bevorderende methoden, behoren tot het domein van gespecialiseerde centra. Specifieke relaxatie, en hypnose methoden, en hypnose comfort communicatie zijn in deze fase al een belangrijk deel van de aanpak.

Enkele zwangerschapsongemakken, zoals braken en misselijkheid kunnen met succes aangepakt worden met hypnose. Tot de voorbereiding op de bevalling hoort psycho-educatie, aanleren van zelfhypnose voor relaxatie, vertrouwd worden met hypnose-methoden voor pijn controle. Hypnotische methoden zoals reframing, tijdsdistorsie, metaforen helpen bij het positief voorbereiden van de bevalling. In een “imaginaire stap-voor-stap film” zien en ervaren de vrouwen (eventueel met partner) hoe ze de diverse fasen doorlopen, en welke coping mechanismen ze kunnen mobiliseren. Binnen mijn werk in de psychotherapeutische praktijk, zie ik eveneens vrouwen die na een eerder traumatische bevalling, met behulp van therapie, zich positief voorbereiden op een volgende zwangerschap en bevalling. Na een geslaagde verwerking van vroegere traumata kan het koppel positief vooruitblikken naar een nieuwe zwangerschap.

 

Inhoud:

Overzicht literatuur /publicaties: meerwaarde en effect van hypnose bij zwangerschap en bevalling.

Hypnose en zelfhypnose bij omgaan met angst, negatieve verwachtingen, onzekerheid, pijncontrole, hyperemesis. Verhogen van vertrouwen in het lichaam en zelfvertrouwen. Voorbereiding bevalling. Integratie metaforen, reframing en mobilisatie van hoop en vertrouwen.

 

Methode

Literatuur – slides – scripts

Demo en oefeningen

 

 

 

 

 

 

Activiteit tijden

08 Jun 2018 9:30 AM

08 Jun 2018 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert
  • Sabine Maes

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Contact


+32 (0)486.727.391
contactpagina

© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media